SI EN DE

Projektni partnerji > EC Energie Center Lipizzanerheimat GmbH

EC Energie Center Lipizzanerheimat GmbH

Energie-Center Lipizzanerheimat GmbH (EC) so decembra 2008 ustanovile regionalne občine (25), lokalni in regionalni instituti ter podjetja kot (neprofitno) organizacijo javno-zasebnega partnerstva. Ustanovitev središča pomemben korak pri doseganju strateških ciljev v okviru Strategije Evropa 2020 kot tudi pri drugih markroregionalnih strategijah ter predvidenih strategijah zvezne dežele Štajerske. Središče se osredotoča na teme, kot je podpora majhnim in srednje velikim podjetjem in spodbujanju aktivnejšega sodelovanja med podjetji ter raziskovalno-izobraževalnimi ustanovami, vzpostavitev novih trgov, okoljski in energijski projekti, zaposlitveni in izobraževalni projekti ter projekti za mladino. Središče nastopa kot platforma za podporo pri komunikaciji med podjetji in pristojnimi odločevalci za realizacijo projektov na različnih področjih. Kot posredniška organizacija prevzema partnersko vlogo pri realizaciji projektov regionalnih majhnih in srednje velikih podjetij, izobraževalnih ustanov, občinskih uprav in gospodarskih zbornic. Za potrebe majhnih in srednje velikih podjetij središče prevzema naloge organizacije B2B dogodkov, simpozijev in strokovnih predavanj. EC kot nosilec projektov skrbi za realizacijo inovativnih projektnih zasnov v regiji in na občinski ravni, kot tudi na čezmejnem nivoju pri nadnacionalnih programih Evropske unije.

S sodelovanjem pri zastavljenem projektu bo EC pridobil tesnejši stik z čezmejnimi organizacijami in akterji na lokalni ter regionalni ravni in s tem tudi potreben prenos znanja in dolgoročno sodelovanje na projektni ravni.

S projektom hibridnih e-kočij bo regija polnejše izkoristila potencial kobilarne Piber kot kočijaškega središča in hkrati razvila nadaljnje turistične ponudbe v sklopu dejavnosti Lipizzanerheimat. S tem namenom organizacija spodbuja tesnejše medpartnersko sodelovanje tako med trajanjem kot tudi po poteku projekta. Poleg naraščajočega števila turistov je v okviru projekta pričakovana tudi spodbuda na trgu dela.

EC Energie Center Lipizzanerheimat GmbH
Telepark 1, 8572 Bärnbach

Kontakt: