SI EN DE

Hibridna e-kočija > Različni modeli e-kočij

Različni modeli e-kočij

S projektom E-Carriage 4CBST smo partnerji projekta poskrbeli za poživitev kočijaške tradicije na čezmejnem območju med Slovenijo in Avstrijo. Slednje smo povezali v celovit in trajnostno oblikovan turistični produkt, ki temelji na kulturni dediščini obeh regij - konjih in kočijah. V produkt smo vključili slovenske in avstrijske turistične prednosti, kot so tradicija, narava (Narava 2000) ter kulturna dediščina (gradovi), in jih ponudili na popolnoma nov in kreativen način.

Najpomembnejši produkt projekta so tri na novo razvite hibridne električne kočije z vgrajenim električnim motorjem s hranilnikom energije. Ta omogoča konjem lažjo vleko in izvedbo daljših in bolj razgibanih poti za več oseb.

Dvorec Rakičan

Hibridna e-kočija s snemljivo streho in tradicionalno obliko, ima vgrajen 8,5 kW elektromotorni pogon in hranilnik elektricne energije. Z enim polnjenjem 48 V 1baterije s kapaciteto150Ah kočija opravi vozno razdaljo do 50 km.

Dodatna oprema: IKT in kočijaška prikolica za prevoz potnikov.  Mere: 3 m x 2,60 m. Maksimalno število potnikov: 13 + kočijaž.

EC Energie Center Lipizzanerheimat

Hibridna e-kočija spominja na tradicionalno poštno kočijo. Vgrajen ima 10 kW elektromotor, napaja pa jo 48 V-144 Ah litijska baterija. Max. število potnikov: 14 oseb, 1 do 2 osebi tudi na kočijaškem sedežu.

Südburgenland

Elegantno hibridno e-kočijo poganja 10 7 kW motor. Vgrajeno ima 48 VDC 150Ah baterijo, katero napaja hranilnik energije. Sprejme do 12 potnikov in kočijaža. V dolžino meri 2,80 cm. Streha potnike ščiti pred dežjem in soncem. Opremljena je s sodobno IKT opremo (npr. gretje sedežev, hladilnik in Smart-Drive zaslon).